Pečení a vaření, Strana 6
Nejprodávanější

Skořice (Cinnamomum verum) je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a...

Na dokonalé hranolky vám kromě brambor postačí jen tato kořeněná sůl, není potřeba přidávat další.

Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť. Tymián se velmi dobře hodí k cibuli, vínu a pivu.

Podmanivá vůně papriky zauzená kouřem z dubového dřeva. Pozor - při vysoké teplotě nebo na otevřeném ohni může zhořknout.

Šafrán je známý nejen pro svou barvu a chuť, ale také pro své četné zdravotní přínosy. Od podpory trávení až po podporu imunitního systému jsou šafránové nitě skutečnou...

Se směsí koření dona Rodrigueze je úspěch při přípravě Chilli con nebo sin Carne zaručen. Toto mexické koření dodává jídlu pálivou chuť a přináší rozmanitost do vašeho vaření....

O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými.

Kopr je mnohem víc než jen „nať do okurků“. Okurky s koprem a jogurtem jsou sice báječným letním osvěžením, přesto je škoda nepoznat další možnosti, které nám toto aromatické...