Pečení a vaření, Strana 4
Nejprodávanější

Naklíčená semínka jsou vhodná k vylepšení salátů, polévek a jiných pokrmů. Různorodé chuťové tóny pískavice, čočky a ředkviček se vám nikdy neomrzí. Fantazii se meze nekladou!

Zahradní řeřicha (Lepidium sativum) má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou...

Curry má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. Výborně se hodí k rýžovým pokrmům a pokrmům připravovaným na pánvi typu WOK, ke kuřeti a k zelenině.

Grilovací sůl je směs různých druhů koření a krystalické soli. Každé tu hraje svou roli. Chilli se stará o lehkou ostrost, zatímco kmín odpovídá za kořeněnou chuť a sladká...

Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli....

Už staří ájurvédští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Dnes ho nazýváme Kurkuma Latte. Zaujme zlato-žlutou barvou, díky...

Odhání upíry a chutná gurmánům! Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Mnohými milován a jinými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter....

Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do...

Sojová omáčka Shoyu je vhodná mimo jiné k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.