Pečení a vaření, Strana 3
Nejprodávanější
Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do...
Tento zajímavý druh cukru se vyrábí z mízy květů kokosových palem. Hodí se všude tam, kam byste použili třtinový cukr.
Tato jemná a pestrá bylinná směs je doplněná přírodní mořskou solí. 12bylinná sůl je mnohostranně využitelná, můžete jí ochutit polévky, saláty, omáčky, pečeně a mnoho dalšího.
Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. V kuchyni se anýz (Pimpinella anisum) používá...
Veganský bezlepkový zeleninový bujón k dochucování polévek a omáček v biokvalitě. Obsahuje bambucké máslo a droždí. Neobsahuje izolovaný glutamát sodný, ani ztužené tuky, ani...
Odhání upíry a chutná gurmánům! Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Mnohými milován a jinými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter....
Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní...
Kopr je mnohem víc než jen „nať do okurků“. Okurky s koprem a jogurtem jsou sice báječným letním osvěžením, přesto je škoda nepoznat další možnosti, které nám toto aromatické...
Kurkuma (Curcuma longa) – blahodárná síla barvy slunce. Její charakteristickou zlatožlutou barvu si dobře pamatují všichni, kteří ji po vaření chtěli umýt z rukou.
Majoránka (Origanum majorana) i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni...
O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými.
Pískavice modrá je příbuzná Pískavici řeckému senu, avšak v chuti je výrazně jemnější. Hodí se k pečení chleba a pečiva, neboť mu dá zajímavou chuť. Obzvlášť chutná také v...
Sojová omáčka Shoyu je vhodná mimo jiné k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Listy šalvěje jsou sametově hladké, jemně aromatické a svou vůní připomínají kadidlo. Slovo šalvěj je odvozeno od latinského „salvare“, což znamená „léčit a opatrovat“....