Pečení a vaření, Strana 2
Nejprodávanější
Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Zalité horkou vodou snadno změknou.
Majoránka (Origanum majorana) i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni...
Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli....
Tento zajímavý druh cukru se vyrábí z mízy květů kokosových palem. Hodí se všude tam, kam byste použili třtinový cukr.
Suchá směs obilovin a luštěnin vhodná pro přípravu polévky. V biokvalitě.
Rukola (Diplotaxis tenuifolia) nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě....
Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. V kuchyni se anýz (Pimpinella anisum) používá...
Pikantní směs koření si zamilujete při přípravě dobrot z indické kuchyně. Nevařte ale příliš dlouho, aby se nevytratilo výjimečné aroma této směsi. Čočka, cizrna, zeleninové a...
Ideální k dochucování pokrmů, polévek, omáček, pomazánek; syrové i tepelně upravované. Nemá kvasící účinky.