HARIFEN směs na chléb a pečivo, bez mléka, 500 g
Kód: HN-PKU-401Detailní popis produktu
Složení: Kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový škrob, třtinový cukr, glukóza, zahušťovadla (guarová guma, hydroxypropylmethylcelulóza: E-464), dietní vlákniny (inulin), zplyňovač (hydrogenuhličitan sodný), emulgátory (E-471 a E-481).
Příprava chleba - recept:
500 g HARIFEN mouka
8 g přírodních kvasinek
430 ml mléka náhražka Harifen drink nebo voda
50 g jedlý tuk (margarín, máslo, slunečnicový olej nebo olivový olej)
5 g soli (1 čajová lžička). Nepřidávejte sůl s nízkým obsahem sodíku.
Poznámka: přírodní kvasinky můžou být nahrazeno 30 g čerstvého droždí. Čerstvé droždí smíchejte s vodou a solí.
Pracovní postup:
Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. HARIFEN mouku smíchejte s tukem a pořádně promíchejte. V jiné misce smíchejte zbývající ingredience a poté přidejte do misky s moukou a tukem. Důkladně zpracujte těsto – ručně po dobu několika minut nebo pomocí elektrického šlehače s hnětacími háky, dokud z těsta nevytvoříte homogenní hmotu.
Těsto vložte do vymazané formy – forma by měla být zaplněna cca do poloviny. Zakryjte formu s těstem vlhkou utěrkou a nechte kvasit např. v troubě o teplotě 37°C – objem se zdvojnásobí.
Poté pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 20 – 30 minut; do doby, dokud není chléb upečen dozlatova. Respektujte zkušenosti s vlastní troubou!
Jakmile je chléb upečen, vytáhněte jej z trouby, vyklopte jej z formy a nechte jej vychladnout.
Pokud byste chtěli dělat rohlíky, ingredience jsou stejné, ale s tím, že je nižší množství HARIFEN drinku nebo vody = přidává se pouze 380 ml a nepečou se ve formě na chleba, ale na rohlíky nebo ve formě na bulky.
Upozornění: Skladujte na suchém a chladném místě. Nutriční hodnoty uvedené na tomto webu jsou pouze orientační. Vždy se řiďte nutričními hodnotami uvedenými na obalu od výrobce.
Minimální trvanlivost do: data uvedeného na obalu
Vyzkoušeli jsme toustový chléb - doporučujeme vyzkoušet:
Suroviny:
200 ml HARIFEN drink
100 ml vody
náhražka vejce Rewa (1,5 lžíce náhražky vymixováno se 100 ml vody)
25 g rama máslová (roztopená v mikrovlnce)
1/2 lžičky cukru
2 lžičky soli
500 g směs HARIFEN
1 sáček bezlepkové sušené droždí
Pracovní postup: Do domácí pekárny jsme vložili suroviny dle uvedeného pořadí a dali péct, program "Sendvičový chléb", 750 g, středně propečený.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Nutriční hodnoty na: | 100 g |
Energetická hodnota (kJ): | 1488 |
Energetická hodnota (kcal): | 351 |
Tuky celkem (g): | 0,9 |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,2 |
Sacharidy celkem (g): | 84,3 |
Sacharidy - z toho cukry (g): | 4,6 |
Vláknina (g): | 2 |
Bílkoviny (g): | 0,3 |
Sůl (g): | 0,3 |
Bílkoviny - z toho fenylalanin (mg): | 15 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.